Kosár
0
0 Ft
Menü
Kezdőlap
Cukordetox
Kutatás
GYIK
Tudástár
IMPRESSZUM
Partnerek
Továbbiak
Gyros hús vöröslencse tortillában
2024.08.26
Hozzávalók:
120 g vöröslencse
280 g sós víz
1 evőkanál olívaolaj
Só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
200 g csirkemell
majoranna
saláta
uborka (kockázott vagy reszelt)
paradicsom
reszelt káposzta
Elkészítés:
Mosd meg a lencsét, majd áztatsd be egy éjszakára 280 g sós vízbe
Másnap adj a léhez egy gerezd fokhagymát, és turmixgépbe pépesítsd össze addig, amíg egy homogén, folyékony állagot kapsz.
Vékonyan kenj meg olajjal egy palacsintasütőt, majd süsd ki a lencse tortillákat (3-5 perc oldalanként)
Kockázd fel a csirkemellt, fűszerezd, majd kevés olajon pirítsd meg (20 perc), amíg szép barna színt nem kap.
Tedd a csirkemellet, zöldségeket a tortillába, tekerd fel és tálald.
Share
Tweet