Gyros hús vöröslencse tortillában

2024.08.26

Hozzávalók:

  • 120 g vöröslencse
  • 280 g sós víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g csirkemell
  • majoranna
  • saláta
  • uborka (kockázott vagy reszelt)
  • paradicsom
  • reszelt káposzta

Elkészítés:

  1. Mosd meg a lencsét, majd áztatsd be egy éjszakára 280 g sós vízbe
  2. Másnap adj a léhez egy gerezd fokhagymát, és turmixgépbe pépesítsd össze addig, amíg egy homogén, folyékony állagot kapsz.
  3. Vékonyan kenj meg olajjal egy palacsintasütőt, majd süsd ki a lencse tortillákat (3-5 perc oldalanként)
  4. Kockázd fel a csirkemellt, fűszerezd, majd kevés olajon pirítsd meg (20 perc), amíg szép barna színt nem kap.
  5. Tedd a csirkemellet, zöldségeket a tortillába, tekerd fel és tálald.