Rakott karfiol barna rizzsel

2024.08.26

Hozzávalók:

  • 1000 g karfiol
  • 500 g darált hús (csirke, pulyka, marha, sertés)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, oregánó ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom (opcionális)
  • 100 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy parmezán)
  • 1 csésze barna rizs

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira és főzd meg sós vízben.
  3. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  4. Add hozzá a darált húst, ízesítsd sóval, borssal,és pirítsd, amíg barnára sül..
  5. Főzd meg a rizst 2 csésze forró vízben.
  6. Egy hőálló tálat kenj ki olívaolajjal, és rétegezd bele a rizst, a darált húst, és a karfiol rózsákat.
  7. A tetejére szórj a reszelt sajtot.
  8. Süsd a sütőben 25-30 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.
  9. Melegen tálald.