Kosár
0
0 Ft
Menü
Kezdőlap
Cukordetox
Kutatás
GYIK
Tudástár
IMPRESSZUM
Partnerek
Továbbiak
Rakott karfiol barna rizzsel
2024.08.26
Hozzávalók:
1000 g karfiol
500 g darált hús (csirke, pulyka, marha, sertés)
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, oregánó ízlés szerint
1 teáskanál szárított bazsalikom (opcionális)
100 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy parmezán)
1 csésze barna rizs
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira és főzd meg sós vízben.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Add hozzá a darált húst,
ízesítsd sóval, borssal,
és pirítsd, amíg barnára sül..
Főzd meg a rizst 2 csésze forró vízben.
Egy hőálló tálat kenj ki olívaolajjal, és rétegezd bele a rizst, a darált húst, és a karfiol rózsákat.
A tetejére szórj a reszelt sajtot.
Süsd a sütőben 25-30 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.
Melegen tálald.
Share
Tweet