Zöldséges quinoasaláta

2024.08.15

Hozzávalók:

  • 1 csésze quinoa
  • 2 csésze víz vagy zöldségleves alaplé
  • 1 piros paprika, felkockázva
  • 1 uborka, felkarikázva
  • 1 sárgarépa, lereszelve
  • 1 marék koktélparadicsom, félbevágva
  • 1 avokádó, felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • Só, bors
  • Friss petrezselyem (opcionális)

Elkészítés:

  1. Öblítsd le a quinoát folyó víz alatt, majd tedd egy lábosba. Adj hozzá 2 csésze vizet vagy zöldségleves alaplevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, és fedő alatt főzd 15 percig, amíg a quinoa megpuhul, és az összes folyadék felszívódik. Hagyd kihűlni.

  2. Amíg a quinoa fő, készítsd elő a zöldségeket. Vágd fel a paprikát, uborkát, reszeld le a sárgarépát, és vágd félbe a koktélparadicsomokat. Kockázd fel az avokádót is.

  3. Tedd a főtt quinoát egy nagy tálba, majd add hozzá a felvágott zöldségeket és az avokádót.

  4. Keverd össze az olívaolajat és a citromlevet, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Öntsd az öntetet a salátára, és keverd össze.

  5. Szórd meg friss petrezselyemmel, ha szeretnéd, és azonnal tálalhatod.