Kosár
0
0 Ft
Menü
Kezdőlap
Cukordetox
Kutatás
GYIK
Tudástár
IMPRESSZUM
Partnerek
Továbbiak
Zöldségkrémleves
2024.08.15
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 zeller (kisebb fej)
1 krumpli
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 liter zöldségleves alaplé (vagy víz + 1 zöldségleves kocka)
Só, bors
Tejföl vagy tejszín (opcionális)
Elkészítés:
Hámozd meg a zöldségeket (sárgarépa, zeller, krumpli, hagyma, fokhagyma), majd vágd kisebb darabokra.
Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát és fokhagymát pár perc alatt, amíg üvegesek lesznek.
Add hozzá a feldarabolt zöldségeket, és keverd össze a pirított hagymával. Öntsd rá a zöldségleves alaplét, sózd, borsozd ízlés szerint.
Forrald fel a levest, majd vedd vissza a lángot, és főzd lassú tűzön kb. 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor a zöldségek puhák, vedd le a tűzről, és turmixgépben vagy botmixerrel pépesítsd a levest sima krémmé.
Share
Tweet