Zöldségleves csirkemellel

2024.08.13

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 500 g csirkemell
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem vagy friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Hámozd meg és vágd fel a zöldségeket kisebb darabokra.

2. Kockázd fel a csirkemellet.

3. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a felaprított hagymát és fokhagymát.

4. Add hozzá a feldarabolt zöldségeket és a csirkemellet, pirítsd, amíg kifehéredik, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje.

5. Sózd, borsozd, és főzd a levest közepes lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

6. A végén szórd meg a levest szárított vagy friss petrezselyemmel, és azonnal tálald.